Εθελοντικός καθαρισμός του Ισθμού από μαθητές Ναυτίλους της HELMEPA

Τη δύναμη της συνέργιας ανέδειξε ο εθελοντικός καθαρισμός στον Ισθμό της Κορίνθου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις όχθες της Διώρυγας αλλά και στο βυθό της περιοχής Ποσειδωνία.

Η δράση οργανώθηκε από τη HELMEPA και τη διαπολιτισμική-περιβαλλοντική οργάνωση "Φιλοξενία" σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Διώρυγας και τους Δήμους Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και Κορινθίων.

Συμμετείχαν εθελοντές από την ΟΙΚΟΖΩΗ και το Σύλλογο Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας, άλλες τοπικές οργανώσεις καθώς και 100 μαθητές-μέλη «Ναυτίλοι της  HELMEPA» και εκπαιδευτικοί από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, τα Γυμνάσια Κρυονερίου και Παναρίτη και το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου.

Με ενθουσιασμό οι εθελοντές καθάρισαν το τμήμα της Αρχαίας Δίολκου και τις όχθες του Ισθμού από την πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου, γεμίζοντας 37 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων με αντικείμενα κυρίως σχετικά με δραστηριότητες αναψυχής, όπως πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, καπάκια και καλαμάκια, πλαστικές και χάρτινες σακούλες και συσκευασίες τροφίμων. Την αποκομιδή των απορριμμάτων ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων που συνέδραμαν στον ευρύτερο καθαρισμό της περιοχής

Σε κοντινή θαλάσσια περιοχή, μπροστά στη Σχολή Μηχανικού, η τοπική ομάδα εθελοντών δυτών Loutraki Divers πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό του βυθού.  Αν και η περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη, οι δύτες ανέσυραν μεταλλικούς σωλήνες, ελαστικά αυτοκινήτων και άλλα απορρίμματα, συνολικού βάρους 150 κιλών.

Συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για το αίσθημα της κοινωνικής τους ευθύνης και το πνεύμα εθελοντισμού που επέδειξαν, η HELMEPA απένειμε στους μαθητές αναμνηστικά διπλώματα και ανανέωσε το «ραντεβού» με όλους τους τοπικούς φορείς για νέες περιβαλλοντικές δράσεις πολύ σύντομα!

World Shipping news for the marine professional. Read shipping news online.