Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοινώνει τη χρονοναύλωση του πλοίου Partnership

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (η «Εταιρεία») (NASDAQ:SHIP) ανακοίνωσε σήμερα ότι χρονοναύλωσε το πλοίο Partnership με μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ενέργειας για περίοδο δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες.

Το νεοαποκτηθέν Capesize, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2012,  αναμένεται να συνεισφέρει στην Εταιρεία περίπου 8,8 εκ. δολάρια σε έσοδα κατά τη μέγιστη διάρκεια της συμφωνίας.
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη χρονοναύλωση του πλοίου μας Partnership που παραλάβαμε πρόσφατα. Ο υψηλός ναύλος που εξασφαλίσαμε επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για τη συνεχιζόμενη βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο του ξηρού φορτίου και ειδικότερα στην αγορά πλοίων τύπου Capesize.
«Με βάση τη μέγιστη διάρκεια της συμφωνίας, η συγκεκριμένη ναύλωση, αναμένεται να συνεισφέρει στην Εταιρεία περίπου 8,8 εκ. δολάρια σε έσοδα και 5,5 εκ. δολάρια ως κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA). Τα έσοδα αυτά δημιουργούν σημαντική απόδοση της επένδυσης μας στο συγκεκριμένο Capesize.»
Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφορών χύδην ξηρών φορτίων μέσω της ιδιοκτησίας και διαχείρισης φορτηγών πλοίων.
Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από συνολικά 11 πλοία, 9 πλοία τύπου Capesize και 2 πλοία τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα τους 1.682.582 τόνους και με μέση ηλικία τα 8.1 έτη.
Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στη χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ''SHIP''.

World Shipping news for the marine professional. Read shipping news online.